Πρακτική Άσκηση
[ratings id="2422" results="true"]
Η Πρακτική Άσκηση έχει συνολική διάρκεια τέσσερις (4) μήνες, δηλαδή εκατόν είκοσι (120) ημερολογιακές ημέρες...
Φυτοπαθολογία
[ratings id="2416" results="true"]
Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της φυτικής ασθένειας και των παθογόνων παραγόντων που τις προκαλούν και στην κατανόηση της παθογένεσης, επιδημιολογίας και αντιμετώπισης των φυτικών ασθενειών.
Χρηματοδότηση και Χρηματοοικονομική Ανάλυση Γεωργικών Επιχειρήσεων
[ratings id="2399" results="true"]
Το μάθημα χτίζει στη ύλη των μαθημάτων της Λογιστικής I, Λογιστικής II και Αξιολόγησης ...
Οργάνωση & Διαχείριση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων ΙΙ
[ratings id="2389" results="true"]
Το μάθημα αυτό αποτελεί συνέχεια του μαθήματος της ΟΔΓΕ Ι.
Ειδικότερα το μάθημα αυτό ολοκληρώνει την τεχνικοοικονομική καταγραφής και ανάλυσης των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, εξετάζει την ανάλυση της λειτουργίας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αναλύει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Ειδικά Θέματα Ποσοτικής Ανάλυσης
[ratings id="2372" results="true"]
Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην αιτιολογική εξαγωγή συμπερασμάτων και συγκεκριμένα την αιτιώδη επαγωγή που γίνεται με δεδομένα παρατήρησης. Σκοπός του μαθήματος είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το αν και κατά πόσο επηρεάζει μια μεταβλητή Χ μια άλλη μεταβλητή Υ, όταν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να εκτελέσουμε ένα πείραμα. Οι φοιτητές, μετά την […]
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης
[ratings id="2367" results="true"]
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής/τρια θα
• κατανοήσει τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί ένα Πληροφοριακό Σύστημα,
• κατανοήσει το ρόλο των Πληροφοριακών Συστημάτων στη Διοίκηση μιας επιχείρησης,
• μπορεί να διακρίνει τρεις διαφορετικές διαστάσεις σε κάθε Πληροφοριακό Σύστημα (τεχνολογία, οργανισμός, διοίκηση και ανθρώπινο δυναμικό),
Μελισσοκομία - Σηροτροφία
[ratings id="2364" results="true"]
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, ο φοιτητής, σε επίπεδο γνώσεων, θα μπορεί να απαριθμεί τις φυλές των μελισσών, να περιγράφει στοιχεία ανατομίας και μορφολογία της μέλισσας και του μεταξοσκώληκα, να περιγράφει και να ερμηνεύει τη συμπεριφορά και τον βιολογικό κύκλο αυτών των εντόμων. Επιπλέον θα είναι σε θέση να περιγράφει την κοινωνία της μέλισσας και να κατανοεί τη δομή της φωλιάς της, όπως επίσης να περιγράφει τις μεθόδους γενετικής βελτίωσης που μπορούν να εφαρμοστούν. Ακόμα θα μπορεί να αναγνωρίζει τα στοιχεία για τη διατροφή της μέλισσας και του μεταξοσκώληκα, τα σημαντικά μελισσοκομικά φυτά και τον απαραίτητο μελισσοκομικό εξοπλισμό. Τέλος, θα μπορεί να αναγνωρίζει τα προϊόντα της μέλισσας και του μεταξοσκώληκα, να διακρίνει τη σημασία τους, να μπορεί να περιγράφει βασικές ιδιότητες που έχουν και να τα επιλέγει στην καθημερινότητά του.
Λαχανοκομία
[ratings id="2355" results="true"]
Τα αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα από την διδασκαλία του μαθήματος ‘Λαχανοκομία’ περιλαμβάνουν την εξοικείωση των φοιτητών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές της παραγωγής κηπευτικών στην ύπαιθρο και υπό κάλυψη, την διατροφική αξία των κηπευτικών, την οικονομικότητα της καλλιέργειας, την υφιστάμενη κατάσταση και τις δυνατότητες μείωσης των εισαγωγών και αύξησης των εξαγωγών, τις τεχνικές της καλλιέργειας κηπευτικών με εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς των κηπευτικών.